Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája.
Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval.
A különbség csak a felhasználásában van.
A vöröshagymát többnyire meleg ételek elkészítéséhez használjuk, míg a póréhagymát főleg nyersen fogyasztjuk kisebb mennyiségben salátákhoz, vagy kiegészítőnek fő ételek mellé.
A vöröshagyma legértékesebb tulajdonsága, hogy baktérium és vírusölő.
A póréhagymát általában nyersen fogyasztjuk, nehezen emészthető ételekkel, felvágottal, hideg húsokkal.
A vöröshagyma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek gyorsítja az emésztést és serkenti a szervezet vízkiválasztását.
A vöröshagymának melegítő tulajdonsága van. Ami azt jelenti, hogy felmelegíti a testünket.
Fogyasztása reumatikus fájdalmakra is ajánlott.
Ha a póréhagymát kúraszerűen szeretnénk alkalmazni, akkor keverjük a levét káposztalével.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Ételcsodák avagy specialitásaitok
Melyik a legjobb burger?
Hús kontra zöldségevők!
| Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu
© Terasz.hu Kft. 2001. Terasz ® minden jog fenntartva!